Ustøttet nettleser
Nettleseren du bruker for øyeblikket støttes ikke lenger, og som sådan kan det hende at funksjonene på denne nettsiden ikke fungerer som forventet. Vi anbefaler deg å oppdatere til en nettleser som støttes for øyeblikket (som Chrome, Edge eller Firefox) for å forbedre sikkerheten, hastigheten og den generelle opplevelsen.
Pikkolo er medlem av treblåse-familien. De har et konisk hull langs hoveddelen, med et rett hode, og de produserer en klar lyd som ligner en tverrfløyte.
Pikkolo er medlem av treblåse-familien. De har et konisk hull langs hoveddelen, med et rett hode, og de produserer en klar lyd som ligner en tverrfløyte.
De brukes i korps, blåseorkestre, konsertband, symfoniorkestre og kammeTubekestre.Et av de tidligste stykkene til å bruke en pikkolo var Beethovens berømte femte symfoni, og den har vært en gjenganger i orkesteret siden det. De fleste pikkoloer kommer med et munnstykke som er laget for å etterligne et fløytemunnstykke, mens profesjonelle modeller kan ha et Grenadilla-munnstykke, som gir en litt strammere munnposisjon, men produserer en varmere, rikere lyd. Fingerringene som kreves for å spille en pikkolo er identiske med fløyte, selv om fløytespillere kan trenge litt tid til å bli vant til stemmingen.
Pikkolos ligger helt på toppen av orkesterets spekter, og legger letthet og gnist til strengeinstrumentene. Fløytespillere må ofte kunne spille både pikkolo og tverrfløyte, og bytte raskt mellom de to innen en enkelt komposisjon. Pikkoloens spekter er svært høyt, fra D to oktaver over mellom C, gjennom 3 oktaver til en D eller muligens E, bare litt høyere enn et piano!
Viser 14 av 14 produkter
Piccolofløytene er de minste søsknene i treblåserfamilien, og de er kjent for sin evne til å nå bemerkelsesverdig høye toner. De har mange fellestrekk med fløyten, men skiller seg ut på grunn av sin kompakte størrelse og høyere oktav. Pikcolofløyter kjennetegnes av en lys, gjennomtrengende klang som kan tilføre enhver musikalsk komposisjon og pikcolomusikk en unik glød. Konstruksjonen varierer, med modeller laget av tre som gir en varmere klang, mens de som er laget av metall eller kompositt gir holdbarhet og en lysere klang, og passer til både klassisk musikk og musikkorps.
Piccoloinstrumentene er laget av ulike materialer som passer til ulike ferdighetsnivåer og musikalske settinger. For nybegynnere anbefales ofte kompositt- eller plastmodeller fordi de er rimelige og robuste. For viderekomne og profesjonelle musikere kan piccolofløyter i tre være å foretrekke på grunn av deres overlegne klang og respons. Teknologien bak piccolofløyter innebærer presisjonsarbeid for å sikre at de til tross for sin lille størrelse produserer en klar og levende klang. Fremskritt innen materialer og design har ført til instrumenter som ikke bare er enklere å spille på, men som også er mer pålitelige over tid.
Piccolofløyten er en kortere versjon av fløyten og tilhører treblåserfamilien. Piccolofløyten er halvparten så stor som en vanlig fløyte og spiller en oktav høyere. Piccolofløyten brukes ofte blant fioliner og fløyter i orkestre, musikkorps og blåseensembler.
Forskjellen mellom en fløyte og en piccolo er størrelsen og klangen. En piccolofløyte er kortere enn en fløyte og produserer en høyere tone enn en fløyte, som ligger en oktav høyere.
Piccolofløyten er litt vanskeligere å spille på enn fløyten på grunn av den raske luftstrømmen som trengs for å produsere en tone. Fløyten er et godt startinstrument hvis du vil gå videre til piccolofløyte.